Stichting DOEN steunt Bloeiend Boerenland

Drie maanden maar kostte het om Stichting DOEN te overtuigen van ons concept, voordat ze besloten om een aanzienlijk bedrag beschikbaar te stellen. Hiermee kunnen wij een start maken om de biodiversiteit over Nederland uit te rollen. Dankzij DOEN hebben we nu de financiële ruimte om vele van de bij ons aangemelde boeren te kunnen bedienen. We gaan enthousiast op pad!

Stichting DOEN is het uitvoeringsorgaan van meerdere loterijen in Nederland en beoordeelt elk jaar vele honderden aanvragen voor een subsidie. Wij hebben ons een positie weten te verwerven in die carrousel door een acceptabele beantwoording van heel veel analytische vragen van het panel en zijn dus gehonoreerd met een fantastisch bedrag.

Onze unieke aanpak is beloond

Zoals eerder vermeld hebben zich al meer dan 100 boeren bij ons gemeld, die graag met ons willen samenwerken vanwege onze unieke aanpak. Die aanpak houdt samengevat in dat wij áltijd een grondmonster nemen bij de boer en op basis daarvan een advies verstrekken over de bewerking van de bloemenstrook, de eventuele biologische bemesting en over het voor de bodem/grondsoort geschikte zaadmengsel.

Daar worden de boeren blij van. Daar kunnen ze structureel mee aan de gang. Daar worden ook insecten, bijen en vlinders blij van. Wij werken immers alleen met inheemse planten en bloemenmengsels. Flora en fauna krijgen hierdoor een boost naar herstel en behoud.

Intussen hebben we al meerdere bedrijven kunnen adviseren en zijn er al vele stroken ingezaaid, zoals te volgen op deze website via onze locatiekaart.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.