Vanaf april 2020 ook bloeiend boerenland in Brabant

noord-brabant

We kunnen aan de slag in Brabant! De afdeling Natuur en Maatschappij van de provincie Noord-Brabant heeft ons de opdracht gegeven om bloemstroken aan te leggen. De komende periode gaan we deze stroken indelen en zaaien verspreid over de provincie.

De biodiversiteit in Noord-Brabant krijgt zo een enorme boost. Uiteraard hopen wij dat deze positieve stap gevolgen krijgt in heel Nederland en dat het andere provincies over de streep trekt om ook met ons mee te doen.

Noord-Brabant wil meer biodiversiteit

En daar gaan wij voor zorgen. Dit doen we door de gewenste acties van de provincie Noord-Brabant uit te voeren. Deze acties sluiten aan bij het programma Natuur en Samenleving en bestaan uit de volgende aspecten:

1. Het ontwikkelen van de betrokkenheid van burgers en deze actief bij ons initiatief te betrekken;
2. Dit systeem van communiceren te toetsen in een pilot in Noord-Brabant;
3. Gebruik maken van de bestaande netwerken en partners van de provincie Noord-Brabant;
4. Tussentijds de resultaten terugkoppelen aan opdrachtgever Noord-Brabant.

Brabantse boeren inschakelen

Wij zijn vanzelfsprekend erg blij met deze inhoudelijke ontwikkeling. Als stichting willen we laten zien dat ons concept werkt. Boeren die zich aangemeld hebben in Noord-Brabant kunnen binnenkort een telefoontje van ons verwachten, zodat we de mogelijkheden verder kunnen bespreken. Als we afspraken hebben gemaakt over het in te zaaien stuk grond, het zaadmengsel en het eerlijke rendement, gaan we van start. Over een tijdje kun je dan overal wuivende bloemenstroken tegenkomen van Bloeiend Boerenland en de bijen horen zoemen.

Wij starten in de prachtige provincie Noord-Brabant en kijken ernaar uit. In deze periode van COVID-19 is het dubbel en dwars de moeite waard om de eigen woonomgeving zo divers en bloeiend mogelijk te maken. Want als we een ommetje willen maken in onze buurt is het fijn om te kunnen genieten van boeiend boerenland.

1 antwoord
  1. Albert Gootzen
    Albert Gootzen zegt:

    Wat een geweldig initiatief! Is het een idee om burgers te betrekken via het delen van mooie foto’s op instagram. Drone foto’s lijkt me geweldig.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.